FAQs

Ofte Stillede Spørgsmål.

u

Vad är mode?

Mode är ett annat ord för “trender”. Det är ett fenomen som berättar om de stilarna som finns i vissa tidsperioder. Modet förändras år för år, och det är vi människor som hjälper till att diktera vad som ska vara inne under de kommande säsongerna.
u

Hur blir man modedesigner?

Det finns två olika sätt att bli kläddesigner. Du kan välja den självlärda vägen eller den tekniska/akademiska vägen. Det är gynnsamt att utbilda sig till designer. Du får då viktig kunskap om både material, tillverkning, hantverk och design. Detta ger dig den bästa “verktygslådan” som du kan ta med dig under resten av din karriär.
u

Hur kommer framtidens mode att se ut?

Det förväntas att modebilden under de kommande åren kommer att präglas av stilen från 1980- och 1990-talet. Sedan mitten av 2010-talet har det funnits en tendens att köpa kläder för både flickor och pojkar som är livliga och gärna retroinspirerade. En blandning av olika textiler och material kommer att fortsätta att vara trendigt.
u

Vad är modet år 2020?

Modet år 2020 har starka referenser till 1990-talet. Avslappnade cowboyjeans, lösa tröjor, brokiga jackor och sneakers är det som är särskilt inne inom den yngre målgruppen under 25 år.

I allmänhet är det modernt att bära kläder eller accessoarer från återvunna material. Det kan vara en väska, en jacka eller en tröja som kan hjälpa till att skapa den personliga stilen.

0/50 ratings