Mode har i princip funnits så länge det har funnits människor. För miljontals år sedan var päls och skinn det materialet som användes till kläder. Kläderna som framställdes var då både praktiska och bekväma. I takt med att samhället utvecklades började man producera material såsom silke och bomull. Människor har använt kläder och accessoarer som statussymboler i alla dagar. Det fortsätter att hända än idag. Där en gång pärlor och ädla guldsmycken eller knappar var en symbol för makt och överklass är det idag varumärken och loggor som är statussymbolerna.

Under 1600-talet började de första hantverkarna att fokusera 100 % på tillverkning av kläder. Det var sömmerskor som vanligtvis förknippades med hov eller adel. Sedan den industriella revolutionen som verkligen slog igenom på 1800-talet har modeindustrin etablerat sig som en av de mest lukrativa branscherna. Detta beror på att mode är ett fenomen som påverkar oss alla.

Även om tiderna förändras kommer män och kvinnor alltid att behöva kläder och accessoarer som kan användas för att skapa rätt look både professionellt och privat.

Idag är det stor konkurrens inom modebranschen. Under de senaste 100 åren har det blivit billigare och billigare att producera kläder, och det har lett till en hård kamp mellan företag runt om i världen för att göra det så billigt som möjligt att tillverka kläder för barn, ungdomar, män och kvinnor.

Denna trend börjar vända till ett fokus på kvalitet, hälsa och hållbarhet. Fler män och kvinnor betalar idag gärna extra för kläder som har tillverkats under miljövänliga förhållanden och som inte innehåller kemikalier eller ämnen som är hälsoskadliga i materialet.

Det förväntas att denna inställning till planeten och de miljömedvetna initiativen kommer att fortsätta. Därför har praktiskt taget alla företag i den globala modebranschen sadlat om så att produktionsförhållandena matchar kundernas krav.

0/50 ratings