Om det finns en sak som är garanterad inom modebranschen så är det att mode förändras. Från reklam på TV och online vet du att det varje säsong lanseras nya kollektioner från både små och stora modemärken. De konkurrerar om kunderna och de arbetar ständigt för att få vara det varumärket som män eller kvinnor söker sig till.

Trots att mode förändras finns det trender som aldrig försvinner. Det kan vara individuella stilar som är odödliga eller så kan det vara outfits som alltid kommer att finnas kvar.

En mycket utbredd och ikonisk trend hos kvinnor är det androgyna utseendet. Detta är den stilen där kvinnor bär manliga kläder såsom kavajer, kostymbyxor eller hattar. Den manliga looken hos kvinnor har funnits i mer än 100 år. Det började redan på 1800-talet när kvinnor från de bättre samhällsskikten började kräva mer inflytande i organisationer, föreningar och politiskt liv.

Det androgyna utseendet ger kvinnor karaktär och kant, och det är en look som fortfarande älskas idag. Varje år ses en mer omfattande renässans av denne look med några av de mest hyllade supermodellerna i världen som förebild för att bära manliga föremål. Huruvida du är ute efter den fulländande androgyna looken eller om du använder maskulina tillbehör till en feminin outfit beror på dina modepreferenser.

Det är inte bara kvinnorna som, oavsett årstid och år, kan ha en viss look och garanterat sticka ut på ett positivt sätt från mängden.

För män är kombinationen av en t-shirt, ett par jeans och en kavaj den vanligaste looken. Denna maskulina, avslappnade och snygga outfit kan bäras både på jobbet, på fritiden och vid festevenemang.

När looken ska göras personlig kan en t-shirt med tryck eller text väljas, och ens outfit kan kompletteras genom att bära sneakers.

0/50 ratings